top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEke De Vries

Week 2: Kano’s, ijs en currywurst

Wederom beleefden we weer een interessant weekje in Fulda, de tweede al. We merkten dat we in een ritme kwamen qua onze persoonlijke seminars en de lessen Duits, alsook het het voedsel dat we consumeren. Op maandag gingen we na het leuke weekend meteen weer aan de slag met de studie; het is nog steeds weliswaar een zomeruniversiteit ;). Dit was af en toe wel lastig aangezien de temperaturen zo hoog waren. Denk aan 36 graden! Het grappige hiervan is dat de cultuurverschillen onder de studenten zichtbaar werden. De ene helft had in hun thuisland op dagelijkse basis te maken met temperaturen rond de 30 graden en de andere helft klaagde steen en been over dit getal omdat ze 20 graden gewend waren. Uiteraard zaten wij als Nederlanders en Friezen in de laatste groep.


Dinsdag

Op dinsdag werden onze lessen Duits vervangen door een wandeling naar de Kreuzberg en het bijbehorende klooster. Vanwege de hitte werd echter de wandeling vervangen door een busrit. Geen enkele student had namelijk zin om met 36 graden een 2 uur durende wandeling door berggebied te maken. Best jammer, want de omgeving was echt prachtig met mooie uitzichten. Toch was het een goede beslissing om met de bus de berg op te gaan, want de 20 minuten durende tocht naar het restaurant van het klooster vroeg al heel wat inspanning van de meeste studenten. Gelukkig werd dit rijkelijk beloond door de verfrissende en goedkope drankjes van het klooster, waar ze hun eigen bier brouwen. Tot Eilina’s geluk hadden ze ook ijs, een must voor zo’n uiterst hete dag. Ondertussen was Eke op verkenningstocht in het bos met twee meiden. Waar de andere twee het bos associeerden met sprookjes, was Eke vooral bang om niet levend terug te komen. Gelukkig zaten ze een uur later weer veilig in de bus naar het hotel.


Woensdag

Op woensdagavond besloot ons kamergenootje het enige raam dat we nog niet geopend hadden te openen. Dit was prima geweest als het niet had geregend, maar helaas was dat wel het geval. We probeerden het raam weer te sluiten, maar dat bleek mission impossible te zijn tijdens een storm. Mila kwam op het geniale idee om het raam van buitenaf te sluiten en dat bleek de juiste oplossing te zijn. Zonder angst klom ze het raam uit en wist ze na een tijdje met behulp van Eilina, die nog veilig binnen stond, het raam te sluiten. Vervolgens moest ze natuurlijk nog van het dak af, maar gelukkig was er een ander raam waar ze weer naar binnen kon. Dat was wel weer genoeg spanning voor één dag.


Donderdag

Donderdag was gelukkig een dag met de optimale temperatuur voor ons; lekker zonnig maar nog steeds koel genoeg om leuke dingen te ondernemen. Na ons reguliere dagprogramma waar we vooral onze hersenen voor moeten gebruiken besloten we om ook even lekker actief met ons lichaam bezig te zijn door mee te doen aan kanoën. We bleken niet de enige te zijn van onze groep, aangezien de opkomst voor deze activiteit hoog was. Super gezellig! We kozen beiden voor de kano waarin 2 personen moesten plaatsnemen, naar verluid een moeilijkere optie, maar we kwamen beiden in ieder geval vooruit, ook al waren er af en toe wat botsingen met andere deelnemers en ook de wal. Doordat er al enige tijd niet zoveel water was gevallen was de rivier vrij ondiep, iets waar Eilina achter kwam toen ze vast kwam te zitten op de zanderige bodem van de rivier samen met haar kano partner. Na wat inspanning kwam ze gelukkig weer vrij en konden ze hun tocht op het water vervolgen. Na alle wandelingen in Fulda en omstreken konden de benen wat uitrusten in de kano, maar de armen hadden het zeker zwaar te verduren en spierpijn was op de loer. Sneldrogende kleding is ook zeker een aanrader doordat je vrij snel nat wordt. Eke had echter zin om haarzelf helemaal onder te dompelen in het water en koos ervoor om als echte daredevil met een kano van een ramp te gaan, een soort glijbaan voor kano’s. Eilina zag echter de bui al hangen en koos ervoor om de veilige positie van aanmoedigende omstander op het droge te kiezen. Eke werd gelanceerd en kwam met een diepe plons in het water terecht, vooralsnog een succesvolle poging, ware het niet dat langzaam maar zeker haar kano omkiepte en ze kopje onder in het water terechtkwam. Na deze actie was ze echter wel de held van de dag en werd het filmpje van deze move een viral binnen de groep.


Vrijdag

Nog maar net bijgekomen van deze kanotocht, was het vrijdagochtend om half zes alweer tijd om op te staan. Eke had zich namelijk opgegeven voor de excursie naar kasteel Neuschwanstein en München. Na een lange busrit kwamen we aan bij de Ammergauer Alpen wat in een van de zuidelijkste puntjes van Duitsland ligt. Met een kabelbaan gingen we de berg op, wat al een hele ervaring was. Een paar studenten zeiden dat dit het mooiste landschap was wat ze ooit hadden gezien, en dat was terecht, want wat een prachtig gezicht! Tussen de bergen lag een groene vlakte met helderblauwe meren en eromheen waren overal bergen te zien. Na ontelbare foto’s genomen te hebben gingen we weer naar beneden en waagden we ons aan de rodelbaan. Een paar Duitsers klaagden dat we te langzaam waren, en dat wij als buitenlanders het plezier van hun kinderen aan het wegnemen waren, maar het enige wat wij deden was de bordjes met “achtung, langsam” volgen. Daarop volgde een zware en hete tocht naar boven, naar het kasteel Neuschwanstein. De later gek verklaarde koning Lodewijk II heeft het kasteel laten bouwen in de negentiende eeuw, maar het bouwen is na zijn dood meteen stilgelegd waardoor het grootste deel van de kamers nooit is afgemaakt. Het kasteel is ook nog eens de inspiratie voor het Doornroosje kasteel van Disney, waardoor het nog beroemder is geworden. We deden een tour door het privégedeelte van de koning die zelfs een grot in zijn kasteel had laten bouwen waarna we weer de bus instapten om richting München te vertrekken.

‘s Avonds werd Eke overtuigd door twee medestudenten om mee op stap te gaan naar het festival wat op het programma stond, maar toen ze er eenmaal waren, viel het erg tegen want er stond niemand te dansen. Om 1 uur waren ze dus alweer terug in het hotel en gingen ze lekker slapen na een vermoeiende dag.


Zaterdag

Na een wat uitgebreider ontbijt dan die in Fulda was het zaterdagochtend tijd voor de citytour door München wat heel interessant was. We gingen langs kerken, bierbrouwerijen, biertuinen, winkelcentra en pleintjes waar na de tweede wereldoorlog gebouwen uit Florence nagebouwd waren. Na de leuke tour probeerden we een van de biertuinen in het centrum uit waarbij je eten bij verschillende kraampjes kan kopen en gezellig aan tafel kunt zitten. Eke dacht even de echte Duitser uit te hangen en een bord currywurst te bestellen. Maar toen ze het bord op het plateau had gezet en een vork probeerde te pakken, kieperde haar hele bord over haar broek heen. Daar stond ze dan, met een broek besmeurd met curry en een vork in haar hand. Gelukkig kreeg ze een doekje en liet de wc mevrouw haar zonder te betalen binnen nadat ze een blik op haar broek had geworpen. Maar niet getreurd, Eke kreeg een nieuw bord en heeft genoten van haar Duitse maaltijd. ‘s Middags, na een omkleedsessie in het hotel, was het tijd om naar het NS Documentatiecentrum te gaan. Het was een soort museum dat ging over de Nationaal Socialistische partij van Hitler. Een groot deel van de vorming van deze partij vond namelijk plaats in München. Hitler gaf speeches in het beroemde Hofbräuhaus en ook de Bierkellerputsch vond in München plaats. ‘s Avonds ging Eke samen met 3 andere studenten en de professoren naar een andere biertuin om te eten en wat te drinken. Het was een erg gezellige avond!


Zondag

Op de laatste dag van de excursie gingen we naar twee musea. De Pinakothek Modern en de Alte Pinakothek. In het eerste museum was vooral hedendaagse en moderne kunst te zien van onder andere Cézanne, Kadinsky, Margritte, Picasso en nog veel meer kunstenaars. In de Alte Pinakothek waren vooral Nederlandse, Vlaamse, Italiaanse en Franse schilders te bewonderen zoals Rubens, Rembrandt, van Gogh, Botticelli, Frans Hals, Giotto, Da Vinci, Titiaan, Boucher, Poussin en vast nog wel meer. Eke heeft in ieder geval haar ogen uitgekeken en wilde eigenlijk nog wel wat langer blijven maar helaas was ze de enige kunstfreak van de groep en wilden de anderen gauw weer weg. Toen was de excursie alweer voorbij en stond de bus klaar voor vertrek naar Fulda.´s Avonds had Eke nog een souvenirtje voor haar kamergenootjes meegenomen (Eilina had het hard nodig aangezien zij nog een presentatie moest voorbereiden) en hebben ze nog de hele avond bijgekletst.


Het was dus een geslaagde week in Fulda en we zitten alweer op de helft! Er is al zoveel gebeurd in deze twee weken, dat we alleen maar uitkijken naar de rest. Deze week hebben we 3 normale lesdagen en donderdag vertrekken we naar Berlijn, dus er komen nog vele verhalen aan!


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Onze eerste week in Fulda

Een week geleden kwamen we aan in Fulda, maar het voelt alsof we hier al een maand zitten met hoeveel we meemaken elke dag. Ik zal maar bij het begin beginnen. Zaterdag Zaterdag hebben Eke’s lieftalli

Post: Blog2_Post
bottom of page